Szolnoki Szolgáltatási SZC
Damjanich János Szakképző Iskolája és Kollégiuma

Tavaszi szünet előtti híreink

Az áprilisi kollégiumi kézműves foglalkozások a húsvéti készülődés jegyében zajlottak. Tojásfestés, színezés, dekorációkészítés bizonyítja a tanulók kézügyességét, kreativitását Péterné Kakó Anna tanárnő vezetésével.

A Költészet Napja tiszteletére József Attila születésnapján a kollégiumi diáktanácsi program részeként megemlékeztünk a kedvenc versekről, a költészet, a szép szó erejéről, fontosságáról Kécskeiné Vad Ibolya tanárnő szervezésében.

Vendégül hívtuk a martfűi közismert költőnőt, Kengyel Évát, segítségével bepillanthattunk a versírás rejtelmeibe, a kortárs költők írásaiba, olvashattuk eddig megjelent köteteit.

 

A kollégiumpedagógiai munka fontos része a kötelezően előírt  tematikus foglalkozások megtartása. Az elmúlt hetekben szaktanácsadói látogatások zajlottak, valamennyi nevelőtanár foglalkozását Brahmi Ilona a Szolnok Városi Kollégium igazgatója, megyei szaktanácsadó is meglátogatta az intézményi vezetőkkel. Legutóbb Mester Emese tanárnő a kötelesség és felelősség témakörét dolgozta fel sikeresen a tanulókkal.

Képek  Képek 

Képek  Képek

  Képek  Képek