Szolnoki Szolgáltatási SZC
Damjanich János Szakképző Iskolája és Kollégiuma

KÖLTÉSZET NAPJA A DAMIBAN

Már közel ötven éve ünnepeljük április 11-én a költészet napját. Az iskolában nagyon fontos tudatosítani a versek szeretetét.

Már közel ötven éve ünnepeljük április 11-én a költészet napját. AKépekz iskolában nagyon fontos tudatosítani a versek szeretetét. Életünk legtöbbször rövid, lényegre törő adatok közléséről szól és hiányzik belőle a szépség, finomság, változatosság, gazdagság. Erre a napra munkaközösségünk nagyon komolyan készült.

2019.04.10-én a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár hagyományosan megszervezte a városi szavalóversenyt. Iskolánkat négy tanuló képviselte. A szavalóverseny végén nagyon nehezen tudott a zsűri dönteni. 1. helyezést ért el Kapin Tibor 9.A, Kinyik Anett 11.A és Sipos Viktória 11.A osztályos tanuló. 3. helyezést Busi Lili kapta a 11. A osztályból. A sikerhez gratulálunk a tanulóknak, a felkészítő tanároknak: Csomorné Fülöp Mária és Urbán-Szabó Hedvig tanárnőknek pedig köszönjük munkájukat.

Mi, Képeka Damiban is minden évben megemlékezünk a költészet napjáról. Az elmúlt néhány évben on-line vetélkedőt szerveztünk, ebben az évben egy közös versmondásra buzdítottuk a tanulókat. Ezen a napon, 2019.04.11-én, 11.30-kor minden tanuló az előkertben gyülekezett és egy rövid bevezető után, amelyet iskolánk tagintézmény-vezetője mondott, Selyem Gina elmondta Áprily Lajos Március című költeményét, melynek utolsó versszakát minden tanuló közösen szavalta.

2019.04.11-én a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár kérésére, két tanulónk: Kapin Tibor és Sipos Viktória, a költészet napja alkalmából, martfűi versírók műveiből adott elő. A színvonalas műsor nagy sikert aratott.

A tanulókat felkészítette Dobrókáné Kun Irén.

Vissza