Szolnoki Szolgáltatási SZC
Damjanich János Szakképző Iskolája és Kollégiuma

EURÓPAI SZAKKÉPZÉSI HÉT 2018. november 5-9.

Ismét startol az Európai Szakképzési Hét. 2018. november 5-től november 9-ig iskolánkban a Damjanich Tagintézményben is az EU Szakképzési Hét kiemelt programjait valósítjuk meg. Már készülünk a programokra! „Nyitott kapuk” rendezvényeinken várjuk az érdeklődőket iskolai programjainkra, ahol a szakképzés szépségeibe, praktikusságába nyernek bepillantást felnőttek és diákok egyaránt.

2018. november 5. 10:00-13:00

Kereskedjünk együtt a kabinetekben!

Nyaralás során biztos, hogy meg kell szólalnod külföldön is. Tudod, hogyan kell angol vagy német nyelven vásárolni? Néhány alapvető mondat ismeretében kipróbálhatod magad a szakmai kabinetünkben, ahol a pult mögött diákjaink és nyelvtanáraink állnak. Érdekes helyzeteket kipróbálhatsz vásárlás közben

2018. november 6. 10:00-13:00

Hogyan készül a cipő? Szeretnéd megtudni a cipőkészítés rejtelmeit, nézzük meg együtt a martfűi üzemben!?

Életünk során közel annyi utat teszünk meg, amennyivel kétszer körbejárhatnánk a Földet. Nem mindegy, milyen cipőkben tesszük meg ezt a nagy utat. Betekintést nyerhetsz a cipőgyártás rejtelmeibe.  Gyönyörű szép női divatcipők gyártását láthatod, ha benézel hozzánk.

2018. november 7. 10:00-13:00

Ne csak kockuljunk, tanuljunk is!

Hogyan működik a számítógép? Mi irányítja az okos házakat? Láttál már robot autót? Láttál már 3D nyomtatást? Mind ezekre választ kaphatsz ha benézel hozzánk. Diákjaink és tanáraink segítségével betekintést nyerhetsz a digitális világ csodálatos rejtelmeibe.

2018. november 8. 10:00-13:00

Menjünk együtt gyárlátogatásra!

Az egyedi gépgyártás csodálatos világába betekintést nyerhetsz, ha benézel hozzánk! A RiGo cég bemutatja a könyvkötőgépek, műanyag alakító szerszámok és kivágó kések valamint egyéb alkatrészek gyártásának folyamatát. Betekintést nyerhetsz a számítógépes tervezésben és gyártásban. / Cad/Cam rendszerek /

2018. november 9. 10:00-13:00

Mit csinál az irodai titkár?

Komplex tudást igénylő foglalkozáson vehetsz részt! Megtudhatod, hogy mit csinál az irodai titkár! Ismeri az összes hivatalos dokumentumtípus elkészítésének fortélyait, legyen az egy levél, jegyzőkönyv, feljegyzés, de ugyanolyan könnyedséggel készít meghívót, plakátot is. Alapvető szerződéseket készít. A munkahelyén reprezentációs feladatokat is ellát, vendégeket fogad, hivatalos vagy szabadidős programokat szervez. Munkáját hatékonyan és gyorsan végzi, hiszen képes jól beosztani az idejét, ismeri és használja a rendelkezésére álló irodatechnikai eszközöket. Minderről ízelítőt kapsz ha eljössz hozzánk!

Vissza