Szolnoki Szolgáltatási SZC
Damjanich János Szakképző Iskolája és Kollégiuma

Digitális Közösség Alkotóhűhely

A hivatalos megnyitó előtt, április 9-én lehetőségünk nyílt a Szolnoki Szolgáltatási Szakképzési Centrumban hamarosan átadásra kerülő műhelyben egy műhelyfoglalkozáson részt venni.

A hivatalos megnyitó előtt, április 9-én lehetőségünk nyílt a Szolnoki Szolgáltatási Szakképzési Centrumban hamarosan átadásra kerülő műhelyben egy műhelyfoglalkozáson részt venni, közösen a Közgé diákjaival.

Először fekete-fehér önarcképet készítettünk, utána az Inkscape vektorgrafikus programmal előkészítettük lézergravírozásra. A műhelyvezető elmagyarázta a gép működését, majd elkészültek az alkotások.

Ezután megnéztük a régészeti ásatás eredményeinek felhasználásával készült rövid filmet a Szolnoki várról. A rekonstruált épületeket ábrázoló képek alapján egy online 3D szerkesztővel készítettünk tervet egy általunk választott építményről, ami a foglalkozás végén 3D nyomtatásban el is készült.

A foglalkozás jó alkalom volt új technológiák megismerésére, használatára, és az alkotómunkára. Jó hangulatú, hasznos tevékenységben volt részünk.

Eközben Péterné Kakó Anna tanárnő a hímzőgép használatával ismerkedett, hogy a következő foglalkozást előkészítse.

Markó Mária

Vissza