Szolnoki Szolgáltatási SZC
Damjanich János Szakképző Iskolája és Kollégiuma

DAMI-ÉNEKKAR

DAMI – ÉNEKKAR

 

 

Az iskolai énekkar, jelenlegi formájában, a 2001/2002-es tanévtől működik,  Széll Anikó tanárnő vezetésével.

A hétfői próbákat, melynek időpontját sikerült beépíteni az órarendbe, lelkesen látogatják a kórus tagjai, 25 tanuló (fiúk-lányok vegyesen). Így sokkal könnyebb a felkészülés egy - egy műsorra, rendezvényre.

Az énekkar repertoárjában elsősorban nem a hagyományos kórusművek, hanem musical-betétek, könnyű zenei dalok szerepelnek, melyekkel különböző iskolai és városi rendezvényeken lépnek fel. Önálló előadás keretében mutatta be a kórus élőzenekarral 2007/2008-as tanévben a „Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról” c. darabot, mellyel vendégszerepelt a rákóczifalvai Varsány Közösségházban. 2013/2014-ben Egy csepp a Damiból c. musicalt adták elő - amely „Ez nemcsak játék” c. kamasz-musical adoptációja. Mindkét előadás nagy sikert aratott szülők, tanulóifjúság körében. Ezek az alkalmak, fellépések arra is nagyon jók, hogy összehozzák a közösséget, szorosabbá tegyék a diákok közötti baráti kapcsolatokat. Közösségformáló ereje kiemelkedő.

Intézményünk minden tanévben biztosít tanulmányi kirándulást az énekkar részére, amelyeken új ismeretekkel, tapasztalatokkal, élményekkel lesznek gazdagabbak tanulóink. A kórus több helyen járt: Budapest, Szeged, Tata, Székesfehérvár, Miskolc, Eger, Pécs, Martonvásár, Gyula, Debrecen, Szarvas. Természetesen a kirándulásokhoz egy – egy kulturális, zenei esemény is kapcsolódott pl. az Operaház megtekintése, a Zeneművészeti Egyetem egyik előadása, a martonvásári Beethoven múzeum látogatása, Erkel Ferenc szülőházának és a benne kiállított emlékek felfedezése…

Az énekkar tagjai szívesen vesznek részt a közös munkában, itt megmutathatják zenei tehetségüket és lehetőségük nyílik az emberi kapcsolatok kibontakoztatására és ápolására.