Szolnoki Szolgáltatási SZC
Damjanich János Szakképző Iskolája és Kollégiuma

48 óra Szeretetben

A Szer-telen Fiatalokért Szolnok Közhasznú Egyesület (SZefiSZ) által működtetett Szer-telen Ifjúsági Ház hetedik alkalommal szervezte meg a 48 Óra Szeretetben címet viselő rendezvényét. A hagyományos szolnoki karitatív, önkéntes ifjúsági eseményt 2016. december 10 -11-én, a Karácsony előtti adventi időszakban tartották.

A rendezvény célja, hogy a rászorulók, betegek és idősek felé a fiatalok a szeretet üzenetét átadják. 

A martfűi Damjanich Szakközépiskolások szombaton, a nyitórendezvényt követően a téli hidegben ingyen meleg teát osztottak a város központjában, az autóbusz pályaudvar körzetében. Vasárnap a MÁV Kórházba szervezték csapatukat, ahol minden emeletet átjárva betegeket látogattak. Szaloncukor és Biblia ajándékozással, kötetlen beszélgetésekkel, szép szavakkal és idézetekkel kívántak a betegeknek és az ott dolgozóknak Kellemes Ünnepeket.

Ezt követően a csoportok, a SZEFISZ új szórakozóhelyén, a Talisfish teahouse-ban tartották zárórendezvényünket Kozák Csaba elnökkel és Kozákné Ildikóval a projekt fő vezetőjével. Értékelték a hétvégét, a csoportok meséltek élményeikről és tapasztalataikról. Az esemény csúcspontja a minden évben megtartott Önkéntes Díj átadása volt. Ebben az évben iskolánk diákjai nevében Molnár Aranka tagintézmény vezető és az önkéntesek mentora Szilágyi Aszter László vehették át az „Egy célért sok kézzel!” díjat.

Köszönjük az önkéntes fiatalok, a szervezők, a koordinátorok egész éves munkáját, kitartását, amely hozzásegítette iskolánkat a díj elnyeréséhez.

 

Szilágyi Aszter László
önkénteseket segítő felnőtt koordinátor

Képek   Képek